Radio Meerdijk: Blijft Sergio Peña FC Emmen trouw? 'Hij is on-Emmens goed'

Radio Meerdijk, de sportpodcast over FC Emmen. Illustratie: DVHN

De Peruviaanse smaakmaker van FC Emmen, Sergio Peña, zette zich tegen Willem II andermaal in de etalage. Met nog een week te gaan wordt er in Emmen gevreesd voor een vertrek van de creatieve middenvelder. ,,Hij is on-Emmens goed'', zegt journalist William Pomp.

FC Emmen-watcher Jonathan Ploeg houdt hoop dat Peña in Drenthe blijft. ,,Hij wil vast een stap hogerop, maar hij voelt zich ook thuis in Emmen.'' Mocht hij toch vertrekken, dan denkt het tweetal dat een club als AZ een haalbare stap is voor de balkunstenaar.

Rode kaart voor Bijl 

In deze aflevering van Radio Meerdijk wordt ook de rode kaart van Glenn Bijl besproken. Er wordt wisselend gedacht over hoe terecht die prent was. Verder komt de affaire-Padt ter sprake. Deze zomer flirtte FC Emmen met de doelman van FC Groningen. ,,Ik denk dat het een plaagstootje was'', zegt Pomp. ,,Ze wanen zich in Emmen soms Klein Duimpje in de grotemensenwereld en wilden even hun grote broer plagen. Het heeft ook een nadeel gehad, want clubs denken nu ineens tijdens onderhandelingen dat FC Emmen een miljoen te besteden heeft, maar dat is helemaal niet zo.''

Je kunt de podcast ook beluisteren via Spotify , Apple Podcasts of je favoriete podcast-app.

In de podcast Radio Meerdijk bespreekt host Thijs de Jong met FC Emmen-watcher Jonathan Ploeg en journalist William Pomp het wel en wee rondom de Drentse eredivisionist.

Misschien ook geïnteresseerd in FC Groningen? Beluister dan Radio Milko.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu