Radio Meerdijk: Is er bij FC Emmen Houdini-act in de maak? 

Radio Meerdijk, de sportpodcast over FC Emmen. Illustratie: DVHN

FC Emmen is bezig aan een opmars. De Drenten zijn al vijf duels op rij ongeslagen.

Emmen-watcher Jonathan Ploeg heeft er nog vertrouwen in dat FC Emmen succesvol uit de strijd om lijfsbehoud kan komen. ,,Het zou echt een Houdini-act zijn als ze het redden.”

Belangrijke reeks tegen RKC, Heracles en Fortuna Sittard

Sportjournalist William Pomp staat er negatiever in. ,,Het is mij te vaak ‘misschien’. Zaterdagavond hoorde ik Dick Lukkien zeggen: misschien hadden we moeten winnen in De Kuip. Datzelfde gold voor de wedstrijd tegen FC Groningen. In deze fase mag het niet meer misschien zijn. Daarom denk ik dat FC Emmen het niet redt.’‘

Na de interlandbreak volgt een belangrijke reeks wedstrijden voor FC Emmen, waarin het RKC, Heracles en Fortuna Sittard treft. Als de ploeg van Lukkien de goede reeks tegen die ploegen door kan zetten, kan het slotduel van de competitie tegen VVV-Venlo een zeer interessant treffen worden.

Is Thijs Oosting iets voor de toekomst?

In deze aflevering wordt ook Thijs Oosting besproken, die werd opgeleid door FC Emmen. Is deze aanvaller iets voor in de toekomst? ,,Een interessante optie’‘, vindt Ploeg. FC Emmen had hem in het oog, maar bleek nou eenmaal niet de grote, sterke spits die het nodig dacht te hebben. Pomp is ervan overtuigd dat Oosting gaat slagen bij AZ.

Ook geïnteresseerd in FC Groningen? Luister dan naar Radio Milko .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
FC Emmen
menu