Radio Meerdijk, de transferspecial: de neerwaartse spiraal van een achtvoudig international en de mislukte poging een aanvaller te halen

Radio Meerdijk, de sportpodcast over FC Emmen. Illustratie: DVHN

Behalve het aantrekken van achtvoudig-international Ricardo van Rhijn en doelman Felix Wiedwald bleef het op de slotdagen van de transfermarkt stil in Emmen. De gewenste aanvallende versterking kwam er niet. Volgens FC Emmen-watcher Jonathan Ploeg zou Cambuur-speler Issa Kallon in de nadrukkelijke belangstelling van de Drenten staan.

,,Dick Lukkien is zeer gecharmeerd van hem, maar FC Emmen had de hoofdprijs moeten betalen om deze bliksemtransfer rond te krijgen'', zegt Ploeg in Radio Meerdijk.

Acht interlands achter zijn naam

Van Rhijn speelde ooit bij Ajax en heeft acht interlands achter zijn naam staan, maar tekende dus deze week bij FC Emmen. ,,Hij zegt zelf ook dat het als een neerwaartse spiraal kan worden gezien’‘, aldus Ploeg. Sportjournalist William Pomp vraagt zich af of het probleem misschien tussen de oren zit van de sympathieke verdediger.

Volgens Ploeg is met het verstrijken van de transferdeadline de rust niet wedergekeerd in Emmen. ,,De club kijkt nu nog naar spelers die op dit moment clubloos zijn. Dat kunnen zowel spelers uit het binnen- en buitenland zijn.’‘ Pomp valt hem bij: ,,FC Emmen begeeft zich dus op de markt van de dubieuze occasions.’‘

Het goede nieuws bij FC Emmen is volgens Ploeg dat sterspelers Glenn Bijl, Segrio Peña en Miguel Araujo ook dit seizoen nog in het rood-wit spelen.

Je kunt de podcast ook beluisteren via Spotify , Apple Podcasts of je favoriete podcast-app.

In de podcast Radio Meerdijk bespreekt host Thijs de Jong met FC Emmen-watcher Jonathan Ploeg en journalist William Pomp het wel en wee rondom de Drentse eredivisionist.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Podcast
menu