Radio Milko: Schwalbekoning Balk en zijn leermeester Robben, een telefoontje van Padt en een 'dom' tweetje

Radio Milko, de sportpodcast over FC Groningen Illustratie: DVHN

In de jeugd had Remco Balk al de naam een schwalbekoning te zijn. De Zlatan van Zuidhorn, zoals FC Groningen-watcher William Pomp de spits noemt probeerde het zondag ook tegen Feyenoord.

De VAR hoefde er niet eens aan te pas te komen om Balk een gele kaart te geven voor de fopduik. ,,Met Arjen Robben heeft FC Groningen de grootste schwalbekoning ter wereld binnen de gelederen. Die moet de schwalbes van Balk nog maar even finetunen’‘, lacht Pomp.

Wel Balk, geen Strand Larsen

Balk speelde vanwege de afwezigheid van Jörgen Strand Larsen, die op vakantie werd gestuurd, omdat de Noor volgens de data oververmoeid zou zijn. Pomp is geen voorstander van dergelijke beslissingen op basis van data, maar kan in dit geval de beslissing goed begrijpen.

Naast Strand Larsen ontbrak ook trainer Danny Buijs in De Kuip. De oefenmeester ontbrak wegens trieste privéomstandigheden. Desondanks plaatste DvhN-journalist en voetbalfan Alfred Meester een tweet waarin hij het wisselbeleid van Buijs bekritiseerde.

‘Een beetje dom’

De reacties stroomden vervolgens binnen. ,,Een beetje dom’‘, vond Pomp de tweet van zijn collega. ,,Maar de reacties van enkele twittergekkies waren ook wel erg overdreven.’‘ Dit en meer wordt besproken in Radio Milko.

In de podcast Radio Milko bespreekt host Thijs de Jong met FC Groningen-watcher William Pomp en journalist Jonathan Ploeg het wel en wee rondom de Trots van het Noorden.

Ook geïnteresseerd in FC Emmen? Luister dan de podcast Radio Meerdijk .

Nieuws

Meest gelezen

menu