Radio Milko, de transferspecial: Fledderus krijgt shit over zich heen. 'Je zult maar met zo'n achterban van doen hebben'

Radio Milko, de sportpodcast over FC Groningen Illustratie: DVHN

Technisch directeur van FC Groningen, Mark-Jan Fledderus, kreeg de hoon van veel supporters over zich heen toen bekend werd dat de club geen spelers meer zou aantrekken in de afgelopen transferwindow. ,,Onterecht'', vindt Groningen-watcher William Pomp.

,,Fledderus heeft er alles aan gedaan om bijvoorbeeld Abdou Harroui bij Sparta los te weken, maar er zat geen beweging in. Dat was een zware teleurstelling voor de fans'', zegt Pomp. ,,Fledderus kreeg veel shit over zich heen van supporters. Ik vind het niet terecht dat hij na weken van keihard werken zoveel negativiteit over zich heenkrijgt. Ik wil overigens niet iedereen over één kam scheren, want er waren ook supporters die begrip voor de situatie hadden '', aldus Pomp.

'Kan me voorstellend dat supporters zich bekocht voelen'

Toch kan Pomp zich ook wel verplaatsen in de teleurstelling van enkele fans van FC Groningen. ,,De achterban is verleid tot de aanschaf van seizoenkaarten. Dat had voor een deel met de komst van Arjen Robben te maken, maar ook met de belofte dat de club een rol van betekenis wilde spelen in de eredivisie. Als je dat in transfers niet waar kan maken, kan ik me voorstellen dat supporters zich bekocht voelen.'' 

Je kunt de podcast ook beluisteren via Spotify , Apple Podcasts of je favoriete podcast-app.

In de podcast Radio Milko bespreekt host Thijs de Jong met FC Groningen-watcher William Pomp en journalist Jonathan Ploeg het wel en wee rondom de Trots van het Noorden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu