Radio Milko: het oneindige krediet van El Hankouri en geheelonthouder Padt in Oranje

Radio Milko, de sportpodcast over FC Groningen Illustratie: DVHN

Sergio Padt was zondag onpasseerbaar tegen FC Utrecht en redde daarmee een punt voor FC Groningen. Hans Nijland opperde op Twitter dat de sluitpost een plek bij Oranje verdient. ,,Dat moet je met een korrel zout nemen, want Nijland en Padt zijn goede vrienden'', zegt FC Groningen-watcher William Pomp in de podcast Radio Milko.

Dat Padt goed bezig is, is volgens Pomp ontegenzeggelijk waar. Deze zomer zag de journalist van DvhN bij een bacchanaal in het huis van Nijland doelman Padt enkel water drinken. ,,Hij is afgetraind en dat heeft misschien wel te maken met zijn wens om na dit seizoen een mooie stap te maken.''

FC Groningen is verdedigend net als vorig seizoen weer enorm stabiel. ,,Dat moeten we Danny Buijs nageven'', zegt Pomp. ''Maar er is ook een hoop kritiek op hem.''

Volgens Pomp is het onbegrijpelijk dat de oogappel van Buijs, Mo El Hankouri, zoveel krediet heeft. ,,Bij mij was dat krediet allang opgeweest.'' Pomp had liever gezien dat Remco Balk minuten had gemaakt tegen FC Utrecht. 

Rentree Arjen Robben

Natuurlijk wordt ook de rentree van Arjen Robben besproken. ,,Prachtig natuurlijk, maar ik word soms doodmoe van de persoonsverheerlijking van Robben. Het is toch doodnormaal dat hij op z'n fiets naar het stadion kom?'', verzucht Pomp.

,,Laten we hem enkel nog beoordelen op zijn prestaties op het veld'', oppert sidekick Jonathan Ploeg. Ook geïnteresseerd in FC Emmen? Luister dan de podcast Radio Meerdijk.

Je kunt de podcast ook beluisteren via Spotify , Apple Podcasts of je favoriete podcast-app.

In de podcast Radio Milko bespreekt host Thijs de Jong met FC Groningen-watcher William Pomp en journalist Jonathan Ploeg het wel en wee rondom de Trots van het Noorden.

Ook geïnteresseerd in FC Emmen? Luister dan de podcast Radio Meerdijk .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Groningen
menu