Ranomi Kromowidjojo uit Sauwerd benoemd tot lid van verdienste zwembond KNZB

'Voor een zwart gat ben ik totaal niet bang', is Ranomi Kromowidjojo stellig. Foto: Rene Bouwman

Zwembond KNZB heeft Ranomi Kromowidjojo uit Sauwerd benoemd tot lid van verdienste. Ook Femke Heemskerk en Ferry Weertman viel deze eer ten deel.

De drie olympisch kampioenen kregen die onderscheiding tijdens een afscheidsavond in Eindhoven.

Heemskerk (34) en Weertman (29) besloten vorig jaar na de Olympische Spelen van Tokio om hun carrière te beëindigen, Kromowidjojo (31) deed dat begin dit jaar. Weertman is inmiddels lid geworden van de atletencommissie van NOC*NSF.

Golden Girls

Kromowidjojo en Heemskerk veroverden als onderdeel van de succesvolle ‘Golden Girls’ olympisch goud op de 4x100 meter vrije slag bij de Spelen van 2008 in Beijing. ‘Kromo’ pakte vier jaar later in Londen goud op de 50 en 100 vrij.

Haar partner Weertman werd bij Rio 2016 olympisch kampioen op de 10 kilometer in het open water. Als titelverdediger kwam hij vorig jaar in Tokio niet verder dan de zevende plek. Heemskerk en Kromowidjojo haalden in het zwembad finaleplaatsen, maar geen medailles.

André Cats kreeg in Eindhoven de Gouden KNZB-speld, voor al zijn verdiensten voor de zwembond. Cats (53) volgde onlangs Maurits Hendriks op als technisch directeur van sportkoepel NOC*NSF

Nieuws

menu