Ranomi Kromowidjojo valt van de troon, maar goede hoop op een fitte Vivianne Miedema | Tokio vandaag

Natuurlijk heerst er op de vijfde dag van de Olympische Spelen een dolle feeststemming in de studio van Tokio Vandaag. Maar het is niet alleen goud dat er blinkt, ondanks de Nederlandse medailleregen met stevige noordelijke inbreng.

Op deze historische dag in de vaderlandse sportgeschiedenis wordt er allereerst meegejubeld met de medailles van onder meer de noordelijke roeiers Ymkje Clevering en Melvin Twellaar. Ook de in juichstemming verkerende coach van de laatstgenoemde wordt nog even aangehaald.

Spelen de Oranje Leeuwinnen met Vivianne Miedema?

Presentatoren Renze Lolkema en William Pomp zijn verder open over hun emoties bij de door hen uitgeroepen mooiste medaille van vandaag, de zilveren plak van Tom Dumoulin. Ook wordt er vooruitgeblikt op de kraker van de Oranje Leeuwinnen die in aantocht is. Vrijdag worden de degens gekruist met topconcurrent Amerika.

Gebeurt dat met of zonder onze Drentse topscorer allertijden Vivianne Miedema, dat is de grote vraag. Beide heren denken het antwoord te weten. En zoals gezegd, ook vandaag is het niet allemaal hossanna. De tegenvallende prestatie van Ranomi Kromowidjojo wordt ook besproken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Tokio Vandaag
Video
menu