Raonic neemt revanche op Federer

Raonic neemt revanche op Federer ANP

Milos Raonic is het nieuwe jaar begonnen met een klinkende toernooizege in het Australische Brisbane. De Canadese tennisser was zondag te sterk voor Roger Federer in de finale. De nummer veertien van de wereld won in twee sets van de nummer drie van de wereld: 6-4 6-4.

De finale was een herhaling van 2015, maar toen won de Zwitserse tennisgrootheid. Federer was zondag echter een slag minder dan Raonic, die zijn achtste toernooi won. De Canadees, die veelal leunt op een ijzersterke service, maakte tegen zeventienvoudig grandslamwinnaar Federer vooral indruk met vlijmscherpe passeerslagen vanaf de baseline.

De zege was ook ongewoon omdat Federer doorgaans weinig moeite heeft met Raonic. Het was pas de tweede zege van de 25-jarige Canadees in elf ontmoetingen. ,,Ik heb de moeilijkheden van vorig jaar overwonnen en laat met deze toernooizege aan de concurrentie zien dat ik op de goede weg ben en een geduchte tegenstander op de komende Australian Open'', zei de winnaar na afloop.

Federer liep in Brisbane zijn 89e toernooizege mis. De 34-jarige grootheid nam zijn verlies sportief. ,,Raonic speelde goed en verdiende de overwinning.''

Nieuws

Meest gelezen

menu