Rasmus Lindgren terug in basiselftal FC Groningen

Rasmus Lindgren op een archieffoto

FC Groningen wil zich vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen NEC revancheren voor de fikse uitglijder tegen FC Utrecht. Trainer Erwin van de Looi heeft twee wijzigingen aangebracht in zijn team.

FC Groningen wil zich vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen NEC revancheren voor de fikse uitglijder tegen FC Utrecht. Trainer Erwin van de Looi heeft twee wijzigingen aangebracht in zijn team.

Rasmus Lindgren staat vrijdagavond in Euroborg tegen NEC voor het eerst na lange tijd weer eens aan de aftrap. Hedwiges Maduro moet voor hem wijken. Ook Desevio Payne begint tegen de Nijmegenaren op de reservebank. Abel Tamata is hersteld van de hamstringklachten die hem tegen FC Utrecht aan de kant hielden en neemt zijn vertrouwde plaats op de linksbackpositie weer in.

Enkelblessure
Rasmus Lindgren viel in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht in de 65ste minuut in. De 1-4 eindstand stond toen al op het bord. De laatste keer dat de Zweed aan een wedstrijd begon, was op 26 september van het vorige jaar. In de Arena maakte hij tegen Ajax de negentig minuten vol, maar hij hield aan het duel een enkelblessure over die hem langdurig buitenspel zette.

De Leeuw
Michael de Leeuw krijgt tegen NEC als middenvelder opnieuw de voorkeur boven Jesper Drost. De Brabander gaf nog maar weer eens aan niet te verwachten in de winterstop bij FC Groningen te zullen vertrekken. Er is, zo liet hij andermaal weten, interesse, maar concreet is de belangstelling volgens hem niet.

Mimoun Mahi, Lorenzo Burnet en Jarchinio Antonia zijn vanwege blessureleed niet beschikbaar. Mahi, die eerst aan de kant kwam te staan met een hamstringkwetsuur en daarna met een bovenbeenblessure, heeft nu kuitklachten. De clubtopscorer van dit seizoen verliet de training gistermorgen voortijdig. Van de Looi: ,,Het laat zien dat Mimoun op een dun koord balanceert wat betreft zijn belastbaarheid.''

Tikkie
De 4-1 nederlaag tegen FC Utrecht is, zegt Van de Looi ‘een niet voorzien tikkie' geweest. ,,En die komen vaak nog net wat harder aan. Maar we hebben hem verwerkt en zijn ervan overtuigd dat het een incident is geweest, een heel vervelend incident. We willen tegen NEC laten zien wat we waard zijn.''

NEC won zondag in eigen huis met 1-0 van Willem II. De Nijmegenaren staan vijfde en hebben vier punten voorsprong op FC Groningen, dat negende staat.

Nieuws

Meest gelezen

menu