Real Sociedad luistert naar kritiek en stelt training uit

De Spaanse club Real Sociedad ziet af van het voornemen om de voetballers van het eerste elftal vanaf dinsdag weer individueel te laten trainen op het complex van de club uit San Sebastián. De nummer vier van La Liga kreeg veel kritiek op dat plan.

In Spanje worden de regels tegen de verspreiding van het coronavirus vanaf maandag voor sommige bedrijven een beetje versoepeld. Real Sociedad dacht dat het geen kwaad kon om weer individueel te gaan trainen. "Iedere speler mocht zelf beslissen of hij kwam", stelt de club. "Maar we kennen onze verantwoordelijkheid. De gezondheid van onze spelers staat altijd voorop. We blijven zoeken naar mogelijkheden om weer aan de slag te gaan.

Bij Real Sociedad spelen onder anderen Martin Ødegaard (oud-speler van sc Heerenveen en Vitesse) en Alexander Isak (ex-Willem II). De Baskische ploeg presteert niet alleen goed in de competitie, maar heeft ook de finale van het Spaanse bekertoernooi gehaald. Athletic Club uit Bilbao is de tegenstander in de eindstrijd.

Spanje is met bijna 17.000 dodelijke slachtoffers zwaar getroffen door het coronavirus.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu