Recordinternational Sherida Spitse komt terug naar Nederland en tekent bij Ajax

Sherida Spitse komt met partner Jolien van der Tuin en kroost terug naar Nederland. Foto Henk Jan Dijks

Oranje-international Sherida Spitse keert vanuit Noorwegen terug naar Nederland en naar haar echtgenote Jolien van der Tuin uit Emmen en hun twee kinderen. De middenvelder heeft een contract getekend bij Ajax.

Ajax bereikte overeenstemming met het Noorse Vålerenga over de overgang van de middenvelder naar de Ajax Vrouwen. De vice-aanvoerder van de Oranje Leeuwinnen tekent een contract dat ingaat op 1 januari 2021 en loopt tot en met 30 juni 2022.

Heerenveen

De uit Sneek afkomstige Spitse (30) begon haar carrière bij sc Heerenveen, waarna zij tussen 2012 en 2020 afwisselend bij FC Twente en bij Noorse clubs speelde. Daarnaast is ze recordinternational bij de Oranjeleeuwinnen, waarmee zij in 2017 Europees kampioen werd en in 2019 tweede op het WK.

Niet meer honderd procent gelukkig

„De reden om voor Ajax te kiezen, was omdat we niet meer honderd procent gelukkig waren in het buitenland”, vertelt Spitse, die met haar partner ouders is van zoontje Jens en dochter Mila. ,,Vervolgens kwam deze optie voorbij. Ik ben zelf altijd fan van Ajax geweest. Om dan nu zelf het shirt te gaan dragen, is hartstikke mooi.”

Spitse miste in haar eentje in Oslo haar echtgenote en de kinderen te veel, die in Nederland waren achtergebleven. Vandaar dat Ajax een mooie kans bood om aan deze scheiding een eind te maken.

Daphne Koster, manager Ajax Vrouwen: „Ik ken bijna geen speelster die zo’n goede trap heeft. Het rendement van Sherida is zó hoog. Dan mag je van geluk spreken als je zo’n speelster straks in je team hebt.”

Echte karakters

„Langzamerhand begint het team steeds meer vorm te krijgen. De komst van Stefanie van der Gragt afgelopen zomer gaf al een enorme boost. Als je het hebt over echte karakters in je elftal, dan horen Stefanie en Sherida wel in dat rijtje thuis.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu