Recordzege Warriors in NBA

Recordzege Warriors in NBA ANP

De basketballers van Golden State Warriors hebben maandag (plaatselijke tijd) opnieuw een record in de NBA gevestigd. De bijna onverslaanbare ploeg uit Oakland won met 119-113 van Orlando Magic en boekte daarmee zijn 45e thuiszege op rij. Die reeks overwinningen in de Oracle Arena begon in januari 2015.

Het oude record van 44 thuisoverwinningen stond op naam van Chicago Bulls in de jaren 1995 en 1996.

Stephen Curry zette zijn naam ook in de recordlijsten. De sterspeler van de Warriors maakte 41 punten en passeerde de magische grens van driehonderd driepunters in één seizoen. Hij is de eerste speler in de NBA die daarin is geslaagd.

Memphis Grizzlies

De Warriors voeren de stand in de NBA aan met 56 overwinningen tegen zes nederlagen.

Memphis Grizzlies boekte een verrassende zege op Cleveland Cavaliersin de NBA. De Grizzlies misten drie van hun topspelers, maar wisten de koploper van de Eastern Conference toch te verslaan, nota bene ook nog in Cleveland: 106-103.

San Antonio Spurs

Marc Gasol, Mike Conley en Zach Randolph, normaal gesproken vaste waarden in het team van Memphis, ontbraken tegen de ploeg uit Cleveland, waarin LeBron James de grote vedette is. James maakte nog wel 28 punten en ook Kyrie Irving droeg aanzienlijk bij aan de score van de thuisploeg met 27 punten, maar de Cavaliers bleken niet in staat de Grizzlies te bedwingen. Tony Allen was de topschutter met 26 punten.

San Antonio Spurs, de fiere nummer twee in de Western Conference, verloor na acht zeges op rij weer eens een wedstrijd. Indiana Pacers was te sterk met 99-91. Monta Ellis was topscorer bij de Pacers met 26 punten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu