Reda Kharchouch betovert De Oude Meerdijk, als ware het zijn grote idool Zlatan Ibrahimovic zelf. 'Zlatan zegt altijd: gewoon doen wat er in je hoofd opkomt'

Een wonderschone treffer van Reda Kharchouch stond zaterdag aan de basis van de 2-0 zege op NAC Breda. Even wist de spits niet wat hij met de bal moest doen toen die voor zijn voeten kwam, maar toen dacht hij ineens aan de woorden van zijn grote idool Zlatan Ibrahimovic.

Reda Kharchouch springt van blijdschap in de armen van Jari Vlak, zijn teamgenoot bij FC Emmen. De Drentse eerste divisionist wint met 2-0 van NAC Breda en schuift ten koste van Excelsior Rotterdam op naar de tweede plek op de ranglijst.

Reda Kharchouch springt van blijdschap in de armen van Jari Vlak, zijn teamgenoot bij FC Emmen. De Drentse eerste divisionist wint met 2-0 van NAC Breda en schuift ten koste van Excelsior Rotterdam op naar de tweede plek op de ranglijst. Foto: Dijks Media / Cor Lasker

Reda Kharchouch zal zich de wedstrijd tegen NAC Breda ongetwijfeld nog lang heugen, en dan met name de 32ste en 33ste minuut. Waar de 26-jarige spits de laatste maanden met horten en stoten probeert terug te komen op zijn oude niveau, liet hij daar zaterdag tegen de Bredanaren eindelijk weer een paar glimpen van zien. Met achtereenvolgens een assist en een doelpunt had Kharchouch een belangrijk aandeel in de 2-0 zege. Vooral de treffer was wonderschoon, als ware het Zlatan Ibrahimovic, de oude Zweedse krijger, die stadion De Oude Meerdijk betoverde.

Nieuws

menu