Reda Kharchouch moet bij FC Emmen het spitsentekort oplossen, maar komt voorlopig nog niet in actie

FC Emmen neemt Reda Kharchouch op huurbasis over van Sparta Rotterdam. De 1.92 meter lange aanvaller moet dit seizoen bij de Drenten het spitsentekort oplossen. Eén kanttekening: hij maakt pas over enkele maanden zijn debuut.

Reda Kharchouch namens Sparta Rotterdam in duel met Joris van Overeem van FC Utrecht.

Reda Kharchouch namens Sparta Rotterdam in duel met Joris van Overeem van FC Utrecht. Foto: Roy Lazet

Vanwege een scheur in zijn hamstring is Kharchouch naar alle waarschijnlijkheid tot november niet inzetbaar. Desondanks ziet Emmen het zitten om hem voor het einde van deze seizoenshelft en de eerste maanden van 2022 aan zich te binden.

Kharchouch kwam in 2020 over van Telstar naar Sparta, maar kon door blessures nooit een basisplek veroveren op Het Kasteel. Na deze huurbeurt beslist Sparta of het de optie voor een eventueel derde seizoen bij Sparta wel of niet licht.

Scoren aan de lopende band

Dat zal voor een groot deel dus afhangen van Kharchouch zijn prestaties in Emmen. De potentie is in ieder geval aanwezig. Bij Telstar scoorde de Amsterdammer aan de lopende band. Hij maakte daar in dertig duels tweeëntwintig doelpunten en gaf vier assists.

FC Emmen heeft momenteel met Jeredy Hilterman één echte centrumspits in dienst. Dat is te mager, volgens de technische staf. Het eindresultaat van de zoektocht naar een waardige concurrent en back-up voor Hilterman is Kharchouch geworden.

Presentatie laat op zich wachten

Wanneer de nieuwbakken Emmen-spits officieel wordt gepresenteerd is nog niet bekend. Kharchouch revalideert momenteel in Amsterdam en dat zal hij voorlopig blijven doen, laat technisch directeur Michel Jansen van FC Emmen weten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu