Regering Italië bereid tot overleg over hervatten Serie A

Regering Italië bereid tot overleg over hervatten Serie A ANP

Hervatting van de Italiaanse Serie A is weer iets dichterbij gekomen na een handreiking van minister Vincenzo Spadafora van Sport. Hij zei woensdag nog dat de hoogste Italiaanse voetbalcompetitie het seizoen beter kan beëindigen zoals Nederland en Frankrijk, maar heeft vrijdag zijn mening herzien.

Als de regering eruit komt met de Serie A, de spelersvakbond en de Italiaanse bond FIGC , "dan kan de training worden hervat en mogelijk heeft dat een positief effect op het hervatten van de competitie", aldus Spadafora. Het betekent wel dat de bond betere medische protocollen moet opstellen voor de veiligheid van de spelers, want de richtlijnen die de FIGC heeft ingediend bij de regering, voldoen niet.

Italiaanse profs in de individuele sporten mogen vanaf 4 mei weer voorzichtig individueel de training oppikken in sportcomplexen, maar teamsporten zoals het voetbal moeten wachten tot 18 mei. Clubs en spelers vonden dat onlogisch en ook de Italiaanse bond was het daar niet mee eens. De bond wil koste wat kost de competitie afmaken. De Serie A voelde zich vrijdag geroepen de impasse te doorbreken en voorzitter Paolo Dal Pino bood de regering een "constructieve dialoog" aan. Spadafora nam die uitnodiging aan.

Nieuws

Meest gelezen

menu