Reimon Bos grijpt titel in ovalracen na zinderende strijd: 'Achteraf ben ik heel blij dat het deze keer niet misging'

De finaleraces van het internationaal Nederlands Kampioenschap Ovalracing 2021 worden zondag verreden. Foto: Noord Nederlandse Ovalracing.

Twee jaar geleden lukte het net niet, maar deze keer greep Bos de ultieme kans om voor de tweede keer in zijn carrière de titel bij de National Hotrods te bemachtigen.

Voorafgaand aan de vierde en laatste race bij de National Hotrods, de ‘Koningsklasse’ van het ovalracen, kon geconstateerd worden dat de strijd om de nationale titel op autocircuit ‘De Polderputten’ in Ter Apel waarschijnlijk door twee coureurs uitgevochten zou gaan worden. Koploper Johan Sanders uit Ter Apel had slechts één punt voorsprong op Reimon Bos uit Noord Sleen, maar ook de nationale titelhouder Mark Teuben en de veelvuldige Nederlands kampioen John van den Bosch en Jeffrey Zwiep konden nog profiteren van eventuele uitglijders van het leidende tweetal. Zover kwam het dus niet, want Reimon Bos liet er geen twijfel over bestaan wie uiteindelijk de sterkste was dit seizoen.

Uitvallen twee jaar geleden geen obstakel

Bos hoefde in feite alleen de tot aan de laatste race zijn grootste opponent Johan Sanders achter zich laten. Dat lukte probleemloos, want in de twee manches en in de finale kon Sanders zijn grote rivaal niet bedreigen. De gepokte en gemazelde veelvuldig nationaal kampioen John van den Bosch mocht van Bos de eindoverwinning opeisen, maar Bos was steeds op zijn hoede en wist Sanders probleemloos en tactisch rijdend achter zich te houden. ,,Ik heb nu net als in 2018 de titel’’, jubelde de nieuwe nationale kampioen. Achteraf vind ik beide titels erg mooi.’’ Voor Bos was het pechvolle uitvallen van twee jaar geleden, waardoor hij naast de titel greep, geen obstakel. ,,Het speelde niet echt in mijn hoofd, maar achteraf ben ik heel blij dat het deze keer niet misging.’’

Jeffrey Zwiep en de vorige nationale kampioen Mark Teuben konden zich niet mengen in de strijd, omdat beide coureurs vanwege motorproblemen niet aan de start verschenen. De 18-jarige Duitse dame Delia Horstamp zorgde voor een enorme sensatie door als derde in het eindklassement te eindigen.

In de klasse van de Super Hotrods werd Kevin Zwiep met liefst 44 punten voorsprong de terechte nationale kampioen. Opmerkelijk in deze klasse was de terugkeer van de vijftiger Ad Monster uit Dordtrecht. Hij had 25 jaar niet gereden, maar eindigde na zoveel jaren verrassend op de tweede plaats in het eindklassement achter de ongenaakbare Kevin Zwiep.

Publiek geniet met volle teugen

Het publiek, dat weer in volle getale aanwezig mocht zijn vanwege het afschaffen van de 1,5-meterregel, genoot met volle teugen van de strijd in alle klassen, waarin de nationale titel nog op het spel stond. Dat had vooral te maken met het feit dat vanwege de corona-epidemie pas in juli van start kon worden gegaan met het nieuwe Ovalracing-seizoen.

Nieuws

Meest gelezen

menu