Relletje in Britse tennis na wilde 'rackettik' bij het net

Relletje in Britse tennis na wilde 'rackettik' bij het net ANP

Bij het demonstratietoernooi 'Battle of the Brits' in Engeland is een klein relletje ontstaan tussen de twee hoogst genoteerde tennissers van het land: Dan Evans en Kyle Edmund. Na afloop van het duel was Evans boos op de manier waarop Edmund zich na afloop gedroeg aan het net.

In plaats van elkaar de hand te schudden wordt er bij veel tennistoernooien gewerkt met een rackettik; de ene tennisser tikt beheerst met zijn frame op de snaren van de ander. Maar van een beheerste tik was bij Edmund geen sprake; de nummer 44 van de wereld sloeg vrij agressief tegen het racket van zijn verbaasde landgenoot.

"Je moet oppassen, Kyle. Je moet heel erg voorzichtig zijn, jongen", beet Evans Edmund toe. "Heb je gezien wat hij met mijn racket deed? Toen ik mijn racket in de lucht hield, sloeg hij erop in", zei Evans later op de bank.

Edmund was zich echter van geen kwaad bewust. "Een rackettik is voor mij eigenlijk niet zoiets groots", zei hij erover. Hij bekende dat de plooien met Evans al waren gladgestreken.

Nieuws

Meest gelezen

menu