Renate Groenewold redt districtskampioenschap wielrennen van de ondergang. 'Het was gekkenwerk'

Zoals de traditie voorschrijft is er tweede pinksterdag een districtskampioenschap wielrennen, maar het had niet veel gescheeld of het evenement was van de kalender verdwenen.

Het was last minute, maar Renate Groenewold redde de afgelopen weken samen met de wielerfamilie Nagengast en wielervereniging De Peddelaars uit Hoogeveen het districtskampioenschap wielrennen van de ondergang.

Het was last minute, maar Renate Groenewold redde de afgelopen weken samen met de wielerfamilie Nagengast en wielervereniging De Peddelaars uit Hoogeveen het districtskampioenschap wielrennen van de ondergang. Foto Rudie Ottens

Dat er net als anders toch gestreden gaat worden om de noordelijke wielertitels is mede te danken aan Renate Groenewold. De oud-wereldkampioen schaatsen bezocht zoals altijd op Koningsdag de wielerronde van Beilen, waar ze ook elk jaar een oranjetompouce eet met oma Evelyn. Terplekke hoorde de voormalige ijskoningin dat het districtskampioenschap, kortweg DK, op losse schroeven stond, ondanks dat corona het evenement geen parten meer speelt.