Renault blijft ondanks bezuinigingen in Formule 1

Renault blijft ondanks bezuinigingen in Formule 1 ANP

De Franse autoproducent Renault gaat fors bezuinigen om door de coronacrisis te komen, maar blijft wel actief in de Formule 1. "Het is onze intentie om in de Formule 1 te blijven", zei interim-directeur Clotilde Delbos. Vanaf volgend jaar geldt een budgetplafond van 133 miljoen euro voor alle teams in de Formule 1 en Renault denkt dan beter te kunnen concurreren met de topteams Mercedes, Ferrari en Red Bull.

"Er komen nieuwe reglementen aan en een budgetplafond. We investeerden al flink minder dan enkele concurrenten, die jaarlijks enorm veel geld uitgeven", zei Clotilde. "Dus Formule 1, we zijn er en we blijven er." De Australische coureur Daniel Ricciardo vertrekt na dit seizoen bij Renault. Hij heeft de Fransman Esteban Ocon als teamgenoot.

Wereldwijd gaat Renault bijna 15.000 banen schrappen, verspreid over de komende drie jaar. De ingreep moet veelal via een vrijwillige vertrekregeling en met omscholing worden bereikt. Renault heeft zo'n 180.000 mensen in dienst. De Franse autobouwer wil de kosten met 2 miljard euro per jaar verlagen. De plannen kosten bij elkaar zo'n 1,2 miljard euro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu