Rentree Curry bij Warriors van korte duur

Rentree Curry bij Warriors van korte duur ANP

De rentree van basketbalvedette Stephen Curry bij Golden State Warriors is van korte duur geweest. De meest waardevolle speler (MVP) van afgelopen seizoen keerde zaterdagavond tegen Denver Nuggets terug in de ploeg, maar kreeg in het tweede kwart weer last van zijn linkerbeen. Door een blessure aan hetzelfde been miste Curry de laatste twee wedstrijden van de Warriors.

De 27-jarige uitblinker van de NBA-kampioen keerde in de tweede helft van het duel met Denver Nuggets niet meer terug op de vloer. Curry zag vanaf de kant in de Oracle Arena van Oakland hoe zijn ploeggenoten worstelden met de Nuggets. Golden State Warriors had een verlenging nodig om de bezoekers te verslaan: 111-108. Draymond Green nam de rol van Curry over met een zogeheten triple-double: 29 punten, 17 rebounds en 14 assists. Met 31 overwinningen tegenover slechts twee nederlagen staan de Warriors aan kop in de Western Conference.

Niet alleen Curry viel geblesseerd uit, ook Kenneth Faried van de Nuggets haalde het einde van de wedstrijd niet. Faried kreeg een elleboog in zijn nek en botste vervolgens op een teamgenoot. Met een nekbrace om verliet hij per brancard de zaal voor nader onderzoek in het ziekenhuis.

LeBron James leidde Cleveland Cavaliers, koploper in de Eastern Conference, met 29 punten langs Orlando Magic (104-79). San Antonio Spurs versloeg Houston Rockets met 121-103. Opvallend genoeg bleef Tim Duncan, de 39-jarige veteraan van de Spurs, voor het eerst in zijn lange carrière in de NBA puntloos. Kevin Durant bezorgde Oklahoma City Thunder met 29 punten de winst tegen Charlotte Hornets (109-90).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu