Rentree van Arjen Robben bij FC Groningen vrijdagavond live te zien bij Dagblad van het Noorden

Arjen Robben gdoet vrijdag toch niet mee. Foto: Cor Lasker

De eerste speelminuten van Arjen Robben sinds zijn terugkeer bij FC Groningen zijn vrijdag live te bewonderen op de website van Dagblad van het Noorden. De krant zendt het oefenduel tegen PEC Zwolle in zijn geheel uit.

Trainer Danny Buijs kondigde maandag aan dat de 36-jarige linkspoot dinsdagavond nog niet bij de wedstrijdselectie zit voor het oefenduel tegen FC Emmen, hoewel Robben inmiddels wel nagenoeg volledig met de groep meetraint. Een paar weken geleden ontstond er wat ongerustheid onder de FC Groningen-volgers, toen de geboren en getogen Bedumer de eerste training aan zich voorbij liet gaan en ook niet aanwezig was bij de eerste oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo.

,,Maar dat zijn bewuste keuzes’’, laat Buijs via de clubkanalen weten. ,,We zijn eigenlijk dik tevreden over hoe het gaat, zeker als je ziet dat Arjen de laatste week grote delen van de training met de groep heeft meegedaan. De verwachting is dat hij vrijdag tegen PEC zijn eerste minuten gaat maken. Tegen FC Emmen zal hij er niet bij zijn, omdat we hem niet meteen twee duels in vier dagen willen laten spelen. Het wordt zijn eerste wedstrijd sinds een jaar.’’

Tweede testcase

Voor zowel FC Emmen als FC Groningen is de krachtmeting van dinsdagavond in stadion De Oude Meerdijk (aanvang 18.45 uur) de tweede testcase op weg naar de seizoensouverture, die op 13 september ingepland staat. FC Emmen kreeg vrijdag klop van SC Cambuur (2-5), FC Groningen was vorige week met 2-0 te sterk voor Heracles. Bij de Drenten ontbreekt in ieder geval Sergio Peña, al valt de hamstringsblessure van de Peruaan mee. Bij FC Groningen blijft Gabriel Gudmundsson uit voorzorg aan de kant en is Ramon Lundqvist licht geblesseerd. De 22-jarige Jan Hoekstra uit Hoogezand, die mogelijk verhuurd wordt aan Roda JC, staat bij de groenwitten onder de lat.

In tegenstelling tot de noordelijke broedertwist van dinsdagavond wordt de wedstrijd FC Groningen-PEC Zwolle van vrijdag niet live uitgezonden door Fox Sports. Het duel is in plaats daarvan te zien bij deze krant, die daarvoor samenwerkt met RTV Oost. De aftrap is om 19.00 uur, de uitzending op deze website begint om 18.45 uur.

Nieuws

menu