Reus krijgt kans bij wielerploeg Roompot

Reus krijgt kans bij wielerploeg Roompot ANP

Kai Reus zet zijn wielerloopbaan voort bij Team Roompot - Oranje Peloton. De Nederlandse wielerploeg maakte woensdag bekend dat de 30-jarige Noord-Hollander een contract heeft ondertekend. Reus viel dit jaar op in de Omloop Het Nieuwsblad. Hij reed in het shirt van Verandas Willems, maar kwam op amateurbasis uit voor de Belgische ploeg.

,,Kai is een jongen die, met al zijn ervaring, zeker van toegevoegde waarde kan zijn voor ons team", lichtte teammanager Michael Zijlaard toe. ,,Eén van de uitgangspunten van ons team is dat wij jongens die, om wat voor reden dan ook, nog niet het maximale uit hun potentie hebben gehaald een tweede kans willen bieden. Het verhaal van Reus sluit daar natuurlijk naadloos bij aan. Hij heeft nogal wat tegenslagen moeten overwinnen en is dus een karakterjongen.''

Reus, voormalig wereldkampioen bij de junioren, debuteerde in 2006 als beroepsrenner. Een ernstige val tijdens een training in de Franse Alpen zorgde een jaar later voor een langdurige periode van revalidatie, herstel en onzekerheid. In de afgelopen seizoenen kwam hij vooral uit voor continentale teams en maakte hij een uitstapje naar het marathonschaatsen.

,,Dit is een mooie kans om mij te kunnen laten zien in de wedstrijden van het hoogste niveau'', zei de tegenwoordig in Almere woonachtige Reus. ,,De ploeg rijdt een mooi programma met in de komende maanden bijna alle klassiekers. Ik ben Verandas Willems dankbaar voor hun steun in de afgelopen anderhalf jaar, maar deze mogelijkheid kon ik niet laten lopen.'' Zijn debuut voor Roompot is gepland voor Dwars door Vlaanderen op 23 maart.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu