Revaliderende wielrenner Gilbert krijgt medische hulp van zoon

Revaliderende wielrenner Gilbert krijgt medische hulp van zoon ANP

De Belgische wielrenner Philippe Gilbert moet weer revalideren van een zware blessure. De 38-jarige Belg krijgt daarbij hulp van een van zijn zoontjes. Op Twitter zette Gilbert een video, waarin te zien is hoe de jongen hem helpt om zijn gehavende linkerknie te bewegen.

De oud-wereldkampioen en klassiekerspecialist was zaterdag betrokken bij een van de vele valpartijen in de eerste etappe van de Tour de France. De kopman van Lotto Soudal liep daarbij een gebroken linkerknieschijf op, iets wat hem twee jaar eerder ook al gebeurde in de Tour. Voor zijn Duitse teamgenoot John Degenkolb eindigde de Franse etappekoers ook al zaterdag in Nice. Degenkolb liep knieblessures op en kon niet verder.

Na alle tegenslag van de eerste dag kon Lotto Soudal, dat nog met zes renners in koers is, maandag zowaar juichen. De Australiër Caleb Ewan bezorgde de Belgische ploeg een ritzege in de Tour. "Ik ben in goede handen en werk hard om terug te komen", schreef Gilbert bij het filmpje op Twitter. "Gefeliciteerd aan Caleb Ewan en de jongens van Lotto Soudal!"

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu