IJslander Erlingur Richardsson stopt als bondscoach van de handbalmannen. 'Het is tijd voor een nieuwe fase'

De Nederlandse handbalmannen vieren plaatsing voor het EK. Helemaal achteraan Erlingur Richardsson. Foto NHV

De IJslander Erlingur Richardsson stopt als bondscoach van de Nederlandse handbalmannen. Er is geen overeenstemming bereikt over een nieuw contract.

Volgens het Nederlands Handbal Verbond (NHV) is er de afgelopen maanden uitgebreid geëvalueerd met de verschillende betrokkenen. Dit heeft ertoe geleid dat het NHV en Erlingur Richardsson de samenwerking beëindigen. De bond zegt terug te kijken op een succesvolle en prettige samenwerking.

Richardsson werd in oktober 2017 aangesteld als bondscoach. Onder zijn leiding groeiden de handbalmannen uit tot een ploeg om rekening mee te houden. In 2020 plaatste het team zich voor de eerste keer in de geschiedenis voor het Europees kampioenschap. Daar werd Oranje knap tiende.

De zoektocht naar een nieuwe bondscoach wordt gestart

In april was kwalificatie voor het wereldkampioenschap dichtbij. In de WK play-off bleek Portugal over twee wedstrijden net te sterk. ,,Erlingur Richardsson heeft ontzettend mooie successen behaald met de ploeg’’, zegt technisch directeur Serge Rink. ,,Het team heeft zich onder zijn leiding sterk ontwikkeld. Daar zijn we hem uiteraard zeer dankbaar voor. Na de evaluatie zijn we tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor een nieuwe fase. De zoektocht naar een nieuwe bondscoach wordt gestart.”

Nieuws

Meest gelezen

menu