Rick Ottema op speciale missie in Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier; renner uit Muntendam meteen soeverein in Nieuw-Roden

Je had zijn naam vooraf al op kunnen schrijven. Rick Ottema won de afgelopen twee edities van de Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier en zette gisteravond in Nieuw-Roden meteen de toon voor de derde zegetocht op rij.

Rick Ottema weet het zeker. Hij is de snelste in Nieuw-Roden. Het eerste deel van de speciale missie van de renner uit Muntendam is geslaagd.

Rick Ottema weet het zeker. Hij is de snelste in Nieuw-Roden. Het eerste deel van de speciale missie van de renner uit Muntendam is geslaagd. Foto: © Rudie Ottens

Waar steeds meer criteriums van de wielerkalender verdwijnen, daar staat de Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier anno 2022 nog altijd fier overeind. Zoals de traditie voorschrijft trapte het organisatiecomité van Nieuw-Roden gisteravond af voor de 39ste editie van de noordelijke etappekoers. Vanavond strijkt het peloton neer in Peize, vrijdag is het de beurt aan Leek en zaterdagavond wordt er, zoals het hoort, afgesloten in De Wilp, waar het 60-jarig jubileum van de feestweek wordt gevierd.

Nieuws

menu