Robben als een kind zo blij: 'De kop is eraf, blij dat ik weer de wei in mocht'

Arjen Robben maakt zijn rentree bij FC Groningen. Foto: ANP

Arjen Robben is dolgelukkig dat hij terug is op het veld. Dat zei hij na afloop van zijn rentree op de Nederlandse velden. ,,Lekker, leuk om gewoon weer een wedstrijd te spelen, want daar doe je het uiteindelijk voor.”

De routinier deed in het oefenduel met Almere City FC volgens afspraak een halfuur mee, waarna hij in de rust al direct voor de FOX Sports-camera en een deel van de schrijvende pers verscheen.

,,De kop is eraf", sprak hij breed lachend. ,,Lekker, leuk om gewoon weer een wedstrijd te spelen, want daar doe je het uiteindelijk voor. Ik heb heel veel getraind, dus ik ben blij dat ik eindelijk weer de wei in mocht. Ik kom van ver, en ik ben er nog lang niet, maar ik zet goeie stappen. Een halfuurtje spelen was wel weer lekker.”

Of hij spanning voelde? ,,Altijd een beetje, het was vandaag ook wel bijzonder omdat ik voor de eerste keer weer mocht, maar ik probeerde ook te ontspannen. Ik ga mezelf niet helemaal gek en druk maken. Ik doe gewoon  geconcentreerd m'n ding, mensen die mij kennen weten wel hoe dat eruitziet.”

 

Overigens wilde Robben niets weten van de suggesties dat hij zich af en toe zou kunnen gaan ergeren aan zijn teamgenoten, die nu eenmaal geen vedettes van Real Madrid of Bayern München zijn. ,,Je moet ook niet overdrijven, ik heb af en toe het idee dat mensen denken dat ik bij een amateurclub ben beland. Dat er een verschil is met de clubs waar ik eerder heb gespeeld, is duidelijk. Maar ik probeer hier gewoon mijn steentje bij te dragen.”

Hoe nu verder?

Tot slot kreeg Robben de vraag: hoe nu verder? ,,Het belangrijkste is fit blijven, dan zien we het wel. Ik laat mezelf ook een beetje verrassen en ga gewoon plezier maken en spelen, de dingen die ik altijd heb gedaan. Je moet de combinatie tussen mijn leeftijd en het feit dat ik een jaar niets heb gedaan niet onderschatten. Ik moet nog een beetje inhalen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Groningen
menu