Robben viert eerste goal sinds zijn rentree bij FC Groningen

Arjen Robben viert de 1-0 tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tussen FC Groningen en Arminia Bielefeld. Foto: ANP

Arjen Robben heeft zijn eerste goal gemaakt sinds zijn rentree bij FC Groningen. De 36-jarige maakte zijn eerste minuten in het Hitachi Capital Mobility Stadion en opende na ruim een kwartier de score tegen Arminia Bielefeld.

Robben speelde tot 2002 bij FC Groningen, dat destijds nog in het Oosterpark speelde. Na avonturen bij PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München, keerde Robben deze zomer terug in Groningen. FC Groningen speelt inmiddels in het Hitachi Capital Mobility Stadion en daar mocht de voormalig Oranje-international zijn eerste minuten in maken tegen Arminia Bielefeld.

Precies in de hoek

Na ruim een kwartier kreeg Robben de bal op de rand van het zestienmetergebied van Mohamed El Hankouri. Met een droge schuiver, precies in de hoek, zorgde Robben voor de 1-0 namens zijn ploeg. Het was voor Robben zijn eerste goal voor FC Groningen sinds 28 april 2002. Toen scoorde Robben in de thuiswedstrijden tegen De Graafschap.

Niet veel later werd die treffer overigens teniet gedaan door Jomaine Consbruch. De wedstrijd is nog bezig. Bij Arminia Bielefeld staat Mike van der Hoorn in de basis, terwijl Ritsu Doan op de bank zit.

Lees ook

Nieuws

Meest gelezen

menu