Robert Kooistra leidt FC Grootegast met drie goals langs SV Haulerwijk, Veenhuizen onderuit tegen koploper Leovardia

. Foto: ANP

FC Grootegast boekte in de derde klasse B van het zaterdagvoetbal een zwaarbevochten zege op SV Haulerwijk. De ploeg uit het Westerkwartier leek een 2-0 voorsprong te verspelen, maar in het tweede bedrijf besliste Robert Kooistra het treffen met zijn derde doelpunt van de avond: 3-2.

FC Grootegast zat op rozen tegen SV Haulerwijk, zo leek het. De ploeg leidde halverwege het eerste bedrijf met 2-0. Robert Kooistra was verantwoordelijk voor beide treffers.

Teleurstelling

Toch heerste de teleurstelling toen de kleedkamer in de pauze werd opgezocht, want nog voor de rust hadden de Friezen de achterstand ongedaan gemaakt. Uiteindelijk kwam het nog goed voor de Groningse ploeg dankzij Kooistra. Met zijn derde treffer van de avond stelde hij de zege veilig en kroonde zich tot matchwinner: 3-2.

Veenhuizen ging met 3-1 onderuit op bezoek bij SC Leovardia. De koploper uit Leeuwarden zette de Drenten in de tiende minuut op achterstand. Kalvin Robert knikte op fraaie wijze de openingstreffer tegen de touwen: 1-0.

Veenhuizen beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en met wat hulp van het aluminium bleef de schade voor de thee beperkt.

Schitterende actie

Na de hervatting besliste Hessel Breeuwsma het treffen. Met een schitterende actie soleerde hij door de Drentse defensie alvorens hij er 2-0 van maakte. Daarna kwamen beide ploegen nog één keer tot scoren: 3-1.

Nieuws

menu