Rochet terug als eerste doelman AZ

Rochet terug als eerste doelman AZ ANP

Sergio Rochet geniet voorlopig weer het vertrouwen onder de lat bij AZ. De 22-jarige keeper uit Uruguay krijgt van trainer John van den Brom de voorkeur boven Gino Coutinho, die de afgelopeb maanden eerste keus was. Rochet begon het seizoen als vaste doelman van AZ, maar moest zijn plekje eind september na een paar matige optredens afstaan aan Coutinho.

De Uruguayaan stond vorige week bij de hervatting van de competitie tegen Roda JC (0-1-winst) in het doel omdat Coutinho ziek was. Dat blijft voorlopig zo, ook nu Coutinho weer beschikbaar is voor Van den Brom. Rochet verdedigt daarom zondag tegen Feyenoord weer het Alkmaarse doel.

,,Het zijn niet de makkelijkste beslissingen, want je wisselt niet zomaar een keeper'', zei de trainer van AZ vrijdag. ,,Ik denk dat we meer behoefte hebben aan een doelman die wat verder uit zijn doel keept dan Gino, die meer een lijnkeeper is.''

Aanwinst Stijn Wuytens, donderdag overgenomen van Willem II, kan zondag tegen Feyenoord debuteren. Wuytens vervangt wellicht de geschorste verdediger Derrick Luckassen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu