Roda JC haalt uit bij Heracles: 0-5

Roda JC haalt uit bij Heracles: 0-5 ANP

Heracles Almelo leed zondag de tweede thuisnederlaag op rij en opnieuw ging dat gepaard met forse cijfers. Nadat AZ twee weken geleden met 6-3 was komen winnen, was nu Roda JC met een forse marge (5-0) de baas over de ploeg die zich dit seizoen subtopper waant in de eredivisie.

Roda JC-trainer Darije Kalezic begon in Almelo met dezelfde elf spelers waarmee vorige week in de Kuip bij Feyenoord een puntje werd gepakt. De verwachte druk van Heracles bleef uit. De thuisploeg speelde een dramatische eerste helft waarvan de Limburgers optimaal profiteerden. Nadat Poepon uit een vrije trap in de 23e minuut nog de lat had geraakt was het vijf minuten later wel raak. Uit een afgeslagen vrije trap verplaatste aanvoerder Tom van Hyfte het spel naar de andere kant waar Kristoffer Peterson op rechts diep ging en de bal voorzette op de geheel vrijstaande Georgi Zjoekov. De Kazak schoot van dichtbij raak (0-1), het was zijn eerste treffer in dienst van Roda.

Op slag van rust werd het 0-2, door een doelpunt van Mike van Duinen. De huurling van Fortuna Düsseldorf kreeg de bal van Peterson en draaide knap weg bij Te Wierik om vervolgens hard langs doelman Bram Castro te schieten. Ook voor Van Duinen was het zijn eerste doelpunt voor Roda.

Heracles-coach John Stegeman wisselde: Jaroslav Navratil kwam voor Robin Gosens terwijl kort na rust Gonzalo Garcia geblesseerd naar de kant moest. Voor hem kwam Paul Gladon die koud in het veld Rydell Poepon de 3-0 zag maken waarmee het duel in feite beslist was. Ruim tien minuten voor tijd maakte Poepon er tegen de dolende thuisploeg ook nog 0-4 van waarna veel toeschouwers het voor gezien hielden. Zij zagen niet hoe 'supersub' Maecky Ngombo er zelfs 0-5 van maakte.

Nieuws

Meest gelezen

menu