Roest neemt afstand op 1500 meter

Roest neemt afstand op 1500 meter ANP

Schaatser Patrick Roest heeft vrijdag in Stavanger zijn WK-concurrenten Douwe de Vries en Arjan Stroetinga op achterstand gezet. De twintigjarige rijder van Team LottoNL-Jumbo reed tijdens de wereldbeker in Noorwegen in de B-divisie de tweede tijd (1.48,09). De Vries (zesde in 1.48,46) en Stroetinga (zeventiende in 1.49,52) moesten hun meerdere erkennen in Roest. Olympisch kampioen Zbigniew Brodka uit Polen won in 1.47,81.

Na de 5000 meter (zaterdag) wordt voor de drie Nederlandse WK-kandidaten een fictief klassement opgesteld in combinatie met de tijden op de 1500 meter. De nummer één van die rangschikking verdient het laatste startbewijs voor de WK allround begin maart in Berlijn. Sven Kramer en Jan Blokhuijsen hebben zich al gekwalificeerd.

Bij de vrouwen strijden Marije Joling, Annouk van der Weijden en Linda de Vries om het derde WK-ticket. Voor dit drietal telt in Stavanger het gecombineerde klassement op de 1500 meter (zaterdag) en 3000 meter (zondag). Ireen Wüst en Antoinette de Jong zijn al zeker van deelname aan de WK allround.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu