Rolstoeltennisser Tom Egberink uit Dalen verricht twee huzarenstukjes, medailles lonken

Rolstoeltennisser Tom Egberink heeft op de Paralympische Spelen een lange, maar uiteindelijk succesvolle dag achter de rug. De inwoner van Sneek, opgegroeid in Dalen, bereikte eerst na een thriller de kwartfinale van het enkelspel en had daarna met Mikael Scheffers de langste adem in het dubbelspel. Na middernacht (Japanse tijd) bereikten ze de halve finale, waardoor ze sowieso gaan spelen om een medaille.

Rolstoeltennisser Tom Egberink (28) uit Dalen.

Rolstoeltennisser Tom Egberink (28) uit Dalen. Foto: Egberink

Egberink was bijna vijf uur in touw. Na twee uur uitstel mocht hij aantreden op het centre court van Ariake Tennis Park tegen de Zweed Stefan Olsson.

Hij werd onder loodzware omstandigheden in de eerste set weggespeeld (1-6), maar toonde vechtlust in het vervolg van de zeer meeslepende partij. De tweede set wist hij via tiebreak te winnen (7-6, 4), na met 5-6 achter te hebben gestaan. De als achtste geplaatste Egberink won de derde set met 6-3 en was 2 uur en 11 minuten bezig.

Een kleine twee uur later trad hij op een buitenbaan aan tegen een Argentijns duo, Met Mikael Scheffers (ze staan vierde geplaatst) liep het in de beginfase gesmeerd (6-1), maar Ledezma en Fernandez (als vijfde geplaatst) benutten in de tweede set hun kansen: 3-6.

Halve finale

In de derde set verspeelden Egberink en Scheffers een 5-2 voorsprong. Op 5-4 verspeelde de in Hardenberg geboren Egberink zijn servebeurt. Maar de Nederlanders breken meteen terug en op de serve van Scheffers wordt na 2 uur en 34 minuten het eerste van drie matchpoints benut. Hiermee is de halve finale bereikt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Paralympics
Paralympische Spelen
menu