Roma-coach Fonseca gaat vooral omhelzing missen

Roma-coach Fonseca gaat vooral omhelzing missen ANP

Een stevige omhelzing in de kleedkamer, dat denkt AS Roma-coach Paulo Fonseca vooral te missen wanneer er straks in de Italiaanse Serie A weer gevoetbald wordt. De coronacrisis maakt alles anders en de Portugese trainer beschrijft in een open brief op de website van zijn club hoe belangrijk een knuffel soms kan zijn.

"Het is voor mij moeilijk voor te stellen om te voetballen zonder de passie van de fans en vooral vanwege het ontbreken van de omhelzing, de manier waarop we een doelpunt vieren. Met de maker in een innige omhelzing met zijn teamgenoten."

Hij noemt een paar voorbeelden uit zijn loopbaan. Zoals in zijn eerste seizoen als coach van het Oekraïense Sjachtar Donetsk. "We kwamen terug van een 2-0-achterstand. Na de winnende goal stormden alle spelers op me af en omhelsden me. Ik zal het nooit vergeten."

De beste knuffelaar heeft hij in zijn team, zegt Fonseca. Het is de Argentijn Federico Fazio. "Hij snapt het belang als geen ander. Wat een omhelzing kan hij geven, vol passie en energie. Ongelooflijk. Voetbal zal niet hetzelfde zijn zonder die knuffels."

Nieuws

Meest gelezen

menu