Romano Postema wordt verhuurd aan FC Den Bosch, maar FC Groningen ziet nog steeds toekomst in spits

Romano Postema. Foto: Archief DVHN

Romano Postema mag zijn vleugels komend seizoen uitspreiden bij FC Den Bosch. De jonge spits van Fc Groningen wordt voor een jaar verhuurd aan de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

De 18-jarige aanvaller, die dit voorjaar nog een nieuw contract ondertekende dat hem tot de zomer van 2024 aan de Trots van het Noorden verbindt, had bij FC Groningen niet veel zicht op speelminuten. De clubleiding onder aanvoering van technisch directeur Mark-Jan Fledderus hoopt dat de Stadjer die in Brabant wel krijgt.

Postema debuteerde als invaller op 31 augustus 2019 in het eerste elftal in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Daarna werd hij geselecteerd voor het Nederlands elftal, dat deelnam aan de eindronde van het WK onder-17 in Brazilië.

Eenmaal terug in Groningen stond Postema een week voor zijn achttiende verjaardag voor zijn basisdebuut in de eredivisie in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Dat was op 1 februari van dit jaar. Tot nu toe heeft de spits 15 officiële wedstrijden achter zijn naam staan in het eerste elftal van FC Groningen.

Mooie toekomst voor Postema

Fledderus benadrukt dat hij nog steeds een mooie toekomst voor Postema ziet bij FC Groningen. ,,We denken dat het heel goed voor hem is als hij de rest van dit seizoen wekelijks in het betaalde voetbal aan wedstrijden toekomt. Bij FC Den Bosch krijgt hij die mogelijkheid en wij zijn heel benieuwd wat dit met zijn ontwikkeling zal gaan doen.’’

Fledderus ziet in de jongeling nog steeds de toekomstige spits van FC Groningen 1. ,,Deze stap kan daarin heel belangrijk zijn. Wij gaan hem uiteraard zeer nauwlettend volgen en zijn er van overtuigd dat hij zich op een goede manier kan laten zien.’’

In een speciale transfereditie van onze FC Groningen-podcast Radio Milko bespraken we onder andere de hoon die technisch directeur Mark-Jan Fledderus van veel supporters over zich heen kreeg toen bekend werd dat de club geen spelers meer zou aantrekken in de afgelopen transferwindow.

Nieuws

menu