Ronald Koeman doet 'Van Gaaltje' bij FC Barcelona en laat Spaanse journalisten schrikken: 'Amigos de la prensa'

Ronald Koeman op de afsluitende training voor het duel met Atletico Madrid. Foto: Reuters

Ronald Koeman heeft de vertegenwoordigers van de Spaanse media vrijdagmiddag op de persconferentie voor het duel met Atletico Madrid even flink in verwarring gebracht.

De Spaanse journalisten, die de laatste tijd niet mals voor de Nederlandse trainer zijn vanwege de tegenvallende resultaten van Barcelona, zaten vrijdagmiddag met hun pennen en laptops in de aanslag, toen Koeman een verrassende entree maakte.

„Ik herinner me zojuist een zin van Louis van Gaal”, stak Koeman van wal. „Amigos de la prensa...” Toen de coach dat zei, verschoten de aanwezige journalisten zowat van kleur en luisterden aandachtig naar wat komen ging. Van Gaal kondigde met die woorden in het voorjaar van 2000 zijn vertrek aan als trainer van Barcelona.

'Ik blijf nog'

Maar ondanks zijn ’Van Gaaltje’ liet Koeman lachend weten niet op te stappen, toen hij daar even later naar gevraagd werd. „Ik blijf nog”, lachte de coach, die na de Champions League-nederlaag (3-0) tegen Benfica zaterdag opnieuw voor een zware opgave staat. Barça, dat zesde staat in La Liga, gaat op bezoek bij Atletico Madrid, dat twee punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Nieuws

Meest gelezen

menu