Mister Hurry-Up Ronald Suelmann is ook als cirkelspeler belangrijk. De handballers uit Zwartemeer winnen van Tachos uit Waalwijk

Ronald Suelmann blijft van waarde voor Hurry-Up.

Ronald Suelmann blijft van waarde voor Hurry-Up. Foto: Jan Anninga

De handballers van Drenth Groep Hurry-Up zijn de strijd om de Nederlandse titel goed begonnen. Thuis in Zwartemeer werd Tachos met 29-21 verslagen.

Hurry-Up was het aan zijn stand verplicht om zonder problemen van de Waalwijkers te winnen. Tachos eindigde de competitie in de grensoverschrijdende BeNe-League immers als laatste Nederlandse team op de elfde plaats, terwijl de Zwartemeerders vijfde werden. De zes beste Nederlandse teams strijden in de zogeheten HandbalNl-League de komende weken om het vaderlands kampioenschap.

Hurry-Up, dat wegens blessures een aantal spelers miste, maakte al voor rust in Zwartemeer het verschil. Na de eerste helft stond de thuisploeg mede dankzij vijf treffers van Brent Riksten al met 18-11 voor. Een bijzondere rol was er weggelegd voor ‘mister Hurry-Up’ Ronald Suelmann. De in het tweede spelende Klazienavener draaft nog regelmatig in het eerste op als coach Joop Fiege hem vanwege blessures of vanwege zijn klasse nodig heeft.

Wouter Pronk krijgt rood na overtreding

Tegen Tachos moest de rechteropbouwer op een gegeven moment als cirkelloper gaan spelen, een positie die de routinier niet vaak invult. Bij Hurry-Up ontbreekt Sjoerd Boonstra wegens een blessure al een tijdje aan de cirkel, terwijl zijn collega Valter Soares ook niet tegen de Waalwijkers inzetbaar was. Wouter Pronk speelde wel, maar werd na een overtreding op Tachos-speler Espen Klomp met rood van het veld gestuurd. Omdat coach Fiege geen cirkelspeler meer over had, werd de fysiek sterke Suelmann naar de cirkellijn gedirigeerd. Hij scoorde drie keer.

In de tweede helft twee vocht Tachos zich tegen Hurry-Up terug tot 18-14. Hurry-Up liep daarna zonder groots te spelen weer verder uit. De Zwartemeerders wonnen het duel vervolgens ruim met 29-21, maar coach Joop Fiege beseft dat het in de komende wedstrijd veel beter moet. Komende zaterdag staat immers het uitduel tegen Volendam op het programma. Dat is een heel wat sterkere tegenstander dan Tachos. De Brabanders moeten straks waarschijnlijk tegen degradatie uit de BeNe-League naar de eredivisie gaan spelen.

Lions verliest de finale om de BeNe-League-titel van Achilles Bocholt

De handballers van het Limburgse Lions kwamen nog niet in actie in de HandbalNL-League. Zij speelden de finale om de BeNe-League-titel tegen het Belgische Achilles Bocholt en verloren met 37-30. Het was de vijfde titel voor de Belgen, die vorig seizoen de finale nog van Lions verloren.