Ronaldinho met broer uit gevangenis en nu op huisarrest

Ronaldinho met broer uit gevangenis en nu op huisarrest ANP

Na ruim een maand heeft de voormalige stervoetballer Ronaldinho, met zijn broer, tevens zijn manager, de gevangenis in Paraguay verlaten. De oud-aanvaller van onder meer FC Barcelona en AC Milan moest eerst nog wel een borgsom van 1,6 miljoen dollar betalen. De inmiddels 40-jarige Braziliaan en zijn broer hebben in een hotel in de hoofdstad Asuncion huisarrest gekregen, in afwachting van zijn rechtszaak.

Ronaldinho was naar Paraguay afgereisd om onder meer een boek te promoten. Toen de politie vorige maand de hotelkamer doorzocht waar hij en zijn broer Roberto verbleven, vonden ze twee vervalste paspoorten. Een onderzoeksrechter besloot daarop het tweetal aan te houden.

Eind 2018 moest Ronaldinho zijn paspoort inleveren. Dat werd hem destijds afgenomen door een Braziliaanse rechtbank. Hij had nog een boete van 2,25 miljoen euro openstaan na een veroordeling voor een zware bouwovertreding in beschermd natuurgebied.

Volgens zijn advocaat wist Ronaldinho niet dat hij een vervalst paspoort had gekregen. Eerdere verzoeken tot vrijlating van de oud-international werden in Paraguay afgewezen. Hij doodde zijn tijd in de gevangenis voornamelijk met het spelen van voetbalpotjes. Beelden daarvan verschenen soms op sociale media.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu