Ronaldo benijdt Messi om zijn linker

Ronaldo benijdt Messi om zijn linker ANP

Vijf maal de beste voetballer ter wereld. Lionel Messi heeft sinds maandag een record dat zich moeilijk laat verbeteren. De Argentijnse supervedette van FC Barcelona nam met 41,33 procent van de stemmen de 'Ballon d'Or' over van zijn Portugese rivaal Cristiano Ronaldo (27,76). De aanvaller van Real Madrid had de begeerde trofee voor de vierde keer op de schoorsteen mogen zetten als de keus op hem was gevallen. Het duo maakt sinds 2008 de dienst uit bij het prestigieuze eerbetoon van de FIFA. Op de achtergrond deed ditmaal de Braziliaan Neymar (7,86) als derde genomineerde speler mee.

'Lionel Messi moet de gouden bal 2015 krijgen'. Dat was niet de mening van Lionel Messi (28) maar van zijn voormalige ploeggenoot Carles Puyol. ,,Al het andere is onrecht'', aldus de oud-aanvoerder van Barça. Hij verwees naar de vijf prijzen die Messi pakte. De Argentijnse dribbelaar, immer de eenvoud zelve, maakte in die vijf finales zes doelpunten. Alleen in de eindstrijd van de Champions League scoorde hij niet. Toen een knieblessure hem in het najaar enige tijd aan de kant hield, betekende dat onmiddellijk een dip voor Barcelona. Zaterdag nam hij de Catalaanse ploeg voor de zoveelste keer bij de hand met drie treffers tegen Granada (4-0).

'Zolang Cristiano Ronaldo voetbalt, moet de wereldvoetballer van het jaar Cristiano Ronaldo heten', vond Cristiano Ronaldo (30), niet vies van enige opsmuk. ,,Dat is onderdeel van mijn succes. Ik ben geboren om de beste te zijn'', liet hij ooit ter meerdere eer en glorie van zichzelf optekenen. Dat 'feit' leverde hem vorig jaar geen titel op. Elf doelpunten in de groepsfase van de Champions League, een record, was het belangrijkste wapenfeit.

De Portugese ster toonde echter ook andere klasse. Hij meed de huldiging waar hij gedoemd was te verliezen niet en zei voor aanvang zelfs dat hij zich allesbehalve favoriet voelde. ,,Mijn linkervoet is niet slecht, maar zijn linker is pas echt goed. Die had ik graag gehad'', was zijn antwoord op de vraag waarom hij Messi benijdt. ,,Ik had graag zijn beide voeten'', voegde Neymar toe.

Nieuws

Meest gelezen

menu