Ronde van Drenthe wil naar oktober: 'Alles is nu gewoon veel te onzeker'

De finish van de Ronde van Drenthe in 2017. Foto: Archief DvhN

De organisatie van de wielerklassieker Ronde van Drenthe heeft de internationale wielerbond UCI gevraagd hun drie wedstrijden in oktober op de kalender te plaatsen. 

Aanvankelijk was die voorzien in maart. De manneneditie op 12 maart, de Women's WorldTour-manche op 13 maart.

Organisatrice Femmy van Issum wil hiermee het risico vermijden dat ze opnieuw de wedstrijd af moet blazen als gevolg van de maatregelen ter inperking van het coronavirus, zoals in maart van dit jaar op het allerlaatste moment gebeurde. Drenthe viel toen in het eerste sportweekend dat niet door kon gaan.

Voorbereiding

,,Maar het is momenteel ook onmogelijk om de voorbereiding in gang te zetten, zoals we normaal gesproken nu wel gedaan hadden. We kunnen niet bij elkaar komen, we kunnen niet bij gemeenten en sponsors langs. De hoofden staan er momenteel gewoon ook niet naar bij alle partijen. Alles is nu gewoon veel te onzeker."

Volgens Van Issum komt de internationale wielerbond UCI in januari met een nieuwe kalender. ,,Er zijn meer aanvragen voor verplaatsing binnen gekomen en dan gaat men die wedstrijden een nieuwe plek op de kalender geven."

Kalender

Er is gekozen voor oktober omdat deze datum aanvankelijk ook was voorzien voor Drenthe op de hertekende kalender voor 2020. De wedstrijd koos er echter voor hier geen gebruik van te maken. Nederlandse wedstrijden die dat wel deden - zoals de Amstel Gold Race- moesten de wedstrijd uiteindelijk alsnog afblazen.

De aanvraag loopt voor de Acht van Westerveld op 29 oktober, de mannenwedstrijd op 30 oktober en de vrouwenkoers op 31 oktober.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Wielrennen
Coronavirus
menu