Ronde van Spanje 2022 met etappes in Utrecht, Den Bosch en Breda

Ronde van Spanje 2022 met etappes in Utrecht, Den Bosch en Breda ANP

De Ronde van Spanje telt volgend jaar drie etappes in Nederland. Naast een ploegentijdrit in Utrecht, is er ook een etappe van Den Bosch naar Utrecht en eentje met start en aankomst in Breda.

"Geweldig nieuws dat we nu de officiële startdatum weten. We hebben zo lang naar de start van La Vuelta in Nederland uitgekeken, nu weten we dat het er écht van gaat komen. Samen met inwoners, ondernemers en onze gasten gaan we er een prachtig evenement van maken", zegt Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht.

Eerder was al bekendgemaakt dat de Vuelta met een ploegentijdrit in Utrecht van start zou gaan. Die is op vrijdagavond 19 augustus. De ploegenpresentatie is een dag eerder ook in Utrecht. De tweede etappe gaat zaterdag 20 augustus van Den Bosch naar Utrecht en zondag 21 augustus trekken de renners door het Brabantse landschap in een etappe die zowel begint als eindigt in Breda.

Voor Utrecht is 2022 een bijzonder jaar. De stad heeft dan namelijk 900 jaar stadsrechten. Jan van Zanen, de voorganger van Dijksma, was actief betrokken bij het binnenhalen van de Vueltastart voor 2020. Dat ging vanwege de coronacrisis niet door omdat de ronde werd verplaatst naar oktober. Utrecht gaf de organisatie toen terug.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu