Rotterdam positief over stadionplannen Excelsior

Rotterdam positief over stadionplannen Excelsior ANP

De gemeente Rotterdam staat positief tegenover het plan van voetbalclub Excelsior het stadion op Woudestein te vernieuwen en uit te breiden met extra zitplaatsen en meer dan 400 woningen. Als de profclub, momenteel spelend in de eerste divisie, er in slaagt een financieel haalbaar project in te dienen, kan het rekenen op de medewerking van het gemeentebestuur. De bouw zou dan in 2022 van start kunnen gaan, laat het college van burgemeester en wethouders weten.

Excelsior is al geruime tijd bezig met nieuwe bouwplannen voor het stadiongebied. Er lag ook een variant op tafel voor een geheel nieuw stadion, maar club en gemeente kiezen voor renovatie en uitbreiding. Daar is meer draagvlak voor en zal ook goedkoper zijn.

In het ontwikkelplan dat Excelsior woensdag aan de gemeente heeft aangeboden, wordt het huidige stadion aan de Honingerdijk/Burgemeester Oudlaan uitgebreid van 4400 naar circa 6500 zitplaatsen. Er is ruimte voor maatschappelijke en commerciële voorzieningen, zoals flexkantoren, vergaderruimten, horeca, een gezondheidscentrum en een fitnesscentrum. De nieuwe woningen zijn gepland in vier gebouwen op de hoeken van het stadion. Het gaat om appartementen voor studenten en een- en tweepersoonshuishoudens in de sociale huur, middenhuur en het dure segment.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu