Routinier Niek Haan (29) van Drenthina uit Emmen beleefde een jubileumwedstrijd om snel te vergeten. 'Ik wil zo’n wedstrijd nooit meer meemaken'

Uitgerekend in zijn 300e wedstrijd in de hoofdmacht van vv Drenthina beleefde Niek Haan (29) een complete offday. ,,Ik hoop zo’n wedstrijd nooit meer mee te maken.” Foto: Reinout Meijer

Uitgerekend in zijn jubileumwedstrijd - de 300e in de hoofdmacht van vv Drenthina - beleefde Niek Haan een complete offday. Mede door de blunderende centrale verdediger gingen de Emmenaren vorige week met 1-4 ten onder tegen LTC.

,,Ik voelde me schuldig aan bijna alle Drenthina-tegengoals. Ik wil zo’n wedstrijd nooit meer meemaken”, zegt Haan op het sportcomplex aan de Oude Roswinkelerweg in Emmen.

Met al zijn routine hoeft de vaste waarde van de zaterdag 2e klasser bepaald niet te vrezen voor zijn basisplek, maar de 29-jarige Haan baalt stevig dat het juist in de jubileumwedstrijd mis ging.

,,Ik weet niet waar het aan lag. Ik wist ook helemaal niet dat ik vooraf in de bloemetjes zou worden gezet, maar de huldiging heeft geen rol gespeeld in de wedstrijd. De concentratie en de voorbereiding is bij mij altijd goed, maar dit optreden was gewoon niet best.”

Nog niet vergeten

Gelukkig bleef Niek Haan er niet lang mee zitten. Afgelopen zaterdag zette hij met zijn ploeg in het uitduel tegen het eveneens laaggeplaatste NEC Delfzijl de zaken weer recht. Het was voor de equipe van trainer-coach Peter Timmer de eerste zege (0-2) van het seizoen.

,,Daarmee is de nederlaag tegen LTC van een week eerder echter niet vergeten, maar ik heb de knop wel omgezet. Dat moet ook, want ik kan er toch niets meer aan veranderen”, zegt Haan.

Rode draad

Wie naar de rode draad zoekt van de matige seizoenstart van Drenthina, komt al snel terecht bij de naweeën van de coronapandemie.

,,Dat hebben we heel slecht verteerd. In de voorbereiding werden we gekweld door kleine pijntjes en blessures. Eigenlijk ook wel goed verklaarbaar, want we hebben ruim anderhalf jaar vrijwel niet wedstrijdgericht kunnen trainen. Dan leef je wel een beetje tussen hoop en vrees hoe de eerste beker- en competitiewedstrijden zullen verlopen.”

Al vanaf tiende in groen-witte tricot

In de voetballoze periode hees Haan, die al vanaf zijn tiende jaar in het groen-witte tricot speelt, zich in hardloop- en wielerkleding.

,,Dat was een vreemde gewaarwording om zonder voetbalschoenen naar het sportcomplex af te reizen. Ik bleef fit met hardlopen en zat vaak op de racefiets, maar je wilt niets liever dan wedstrijden spelen. Er kwamen eind seizoen wel versoepelingen, maar die boden voor Drenthina amper soelaas. Sporters in de leeftijd tot 27 jaar konden toen, zonder 1,5 meter afstand, weer trainen. Bij ons team is ongeveer de helft de 27 jaar gepasseerd en dus konden we met deze versoepelingen nauwelijks uit de voeten.”

Vizier op linkerrijtje

Ondanks de haperende voorbereiding ging Drenthina in augustus niettemin met hoge verwachtingen het nieuwe seizoen van start. De selectie bleef goeddeels intact en bovendien kwamen Janniek Arends en Resmon Roemahlewang over van vv Emmen.

Het vizier in de zaterdag 2e klasse J is op het linkerrijtje gericht, maar Drenthina staat na vijf wedstrijden op vier punten en bivakkeert nog altijd in de onderste regionen van de 2e klasse J.

Niek Haan heeft er vertrouwen in dat de belangrijke zege in de vijfde speelronde tegen NEC Delfzijl komende zaterdag in het thuisduel tegen DESZ uit Zwartsluis een vervolg kan worden gegeven. Bovendien koestert hij het leegstromen van de ziekenboeg. ,,We zijn bijna weer compleet en dat biedt veel perspectief voor de komende weken.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu