Roy Gommer (27) uit Dalen pakt ook goud op NK Ballonvaren

Op 20 mei maakte Roy Gommer uit Dalen de eerste vaart met de nieuwe luchtballon. Eigen foto

Met de wereldtitel op zak kon het seizoen voor Roy Gommer al niet meer stuk, maar de 27-jarige Dalenaar gaf afgelopen weekend ook tijdens het Nederlands Kampioenschap (NK) Ballonvaren zijn visitejaartje af.

Op overtuigende wijze sleepte Gommer in het Belgische Vielsam de nationale titel in de wacht.

Het NK maakte onderdeel uit van de Belgian Balloon Trophy 2021. In het eindklassement van de Benelux eindigde Roy Gommer op een verdienstelijke tweede plaats.

De titelstrijd telde 28 deelnemers, grotendeels afkomstig uit de Benelux. In totaal waren er zes vaarten en op ieder onderdeel werden van Gommer en zijn crew andere vaardigheden gevraagd.

Twee maanden geleden won Gommer in het Poolse Leszno de wereldtitel bij het WK Ballonvaren voor piloten onder 30 jaar.

Belgisch heuvellandschap

Team Gommer bleef in het uitdagend Belgisch heuvellandschap goed overeind.

,,Het draaide op het NK vooral om stuurmanskunst. Als piloot moest ik, net als tijdens het WK in Polen, zo optimaal mogelijk gebruik maken van de verschillende windrichtingen om te kunnen sturen. Dat blijft iedere vaart weer een spannende onderneming, want je hebt geen aandrijvingen ook geen stuur.”

De succesvolle Drentse ballonvaarder, die in het dagelijks leven werkzaam is als adviseur bij een onderzoeks- en adviesbureau, heeft inmiddels meer dan 425 vlieguren en ruim 300 ballonvaarten achter zijn naam staan.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu