Ruim verlies voor basketballers Martini Sparks en Scylla. Winst voor De Groene Uilen

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

De basketbalsters van LGITS.nl Martini Sparks leden een ruim verlies tegen Topkip Lions: 51-83. Ging het team van coach Caspar Wit vorige week thuis in de slotfase onderuit, nu kon de Harense ploeg geen moment aanspraak maken op de winst.

,,Het schot viel niet, we verdedigden minder en hadden moeite met hun lange mensen’’, was de analyse van Wit. Tussenstanden van 26-19, 46-28 (bij rust) en 65-40 leidden naar een grote nederlaag van 33 punten. Topscorer was Kim Jaasma met 19 punten.

De Groene Uilen

De Groene Uilen wonnen het uitduel van Noordkop Den Helder. Het team van coach Hans Nieboer, dat met slechts zeven spelers op pad ging, zegevierde met 67-51. ,,In de pauze (31-31 tussenstand, red.) heb ik mijn ploeg gevraagd om niet in te kakken. We gingen vol door en leverden een ijzersterke teamprestatie’’, had Nieboer gezien. Topscorer was Jef de Vries met 25 punten.

Scylla

Scylla ging in Bemmel onderuit tegen Dreamfield Dolphins: 66-90. De mannen van coach Vincent Otten kregen geen kans om de zege mee te nemen naar Groningen. ,,Terechte nederlaag. We kwamen lengte en kwaliteit tekort’’, aldus Otten. Geen enkel kwart sloot men winnend af na tussenstanden van 25-16, 45-33 (bij rust) en 71-50 na het derde kwart. Topscorer was Rico Bakker met 16 punten.