Rusland kan meer duels EK voetbal herbergen

Rusland kan meer duels EK voetbal herbergen ANP

Rusland wil de UEFA helpen als speelsteden voor het EK voetbal afhaken. Dat vertelde Alexei Sorokin, de Rus die ook deel uitmaakt van het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond.

Het EK is verplaatst naar volgend jaar zomer, vanwege de uitbraak van het coronavirus. Vanwege de zestigste verjaardag van de Europese eindronde zou het evenement in twaalf verschillende landen worden afgewerkt.

De UEFA wil alle speelsteden handhaven. De Johan Cruijff ArenA heeft al aangeven graag weer in aanmerking te komen voor drie groepswedstrijden van Oranje en een achtste finale. Volgens buitenlandse media twijfelen Bilbao en Rome of ze zich opnieuw beschikbaar stellen.

WK

In Sint-Petersburg stonden drie groepswedstrijden en een kwartfinale op het programma. Volgens Sorokin is Rusland klaar voor meer EK-duels, ook omdat het twee jaar geleden nog een WK heeft gehouden.

De UEFA laat weten dat het voorlopig vasthoudt aan de speelsteden Amsterdam, Bakoe, Bilbao, Boekarest, Boedapest, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, Londen, München, Rome en Sint Petersburg. Het toernooi moet volgend jaar tussen 11 juni en 11 juli worden afgewerkt, het liefst met hetzelfde speelschema.

Nieuws

Meest gelezen

menu