Rutte: acties tegen Vermeer ,,verwerpelijk''

Rutte: acties tegen Vermeer ,,verwerpelijk'' ANP

,,Misselijkmakend, verwerpelijk, beneden ieder niveau.'' Premier Mark Rutte heeft vrijdag geen goed woord over voor de beledigingen aan het adres van doelman Kenneth Vermeer van Feyenoord tijdens de uitzending van de Premier League Darts op donderdagavond. Enkele toeschouwers hielden toen bordjes omhoog met daarop teksten als 'Kenneth NSB' en 'Kenneth Vermeer Hangen'.

Rutte benadrukt dat hij over het algemeen terughoudend is met reageren op dit soort kwesties ,,want dat kan meer mensen uitnodigen om dit soort achterlijke acties te ondernemen'', maar dat hij het schandalig vindt, laat hij nu duidelijk weten.

Vermeer had het afgelopen zondag ook al zwaar te verduren tijdens de voetbalwedstrijd tussen Ajaxzijn oude cluben Feyenoord, de club waar hij nu keept. Er klonken verwensingen in spreekkoren en een man had een opblaaspop aan een strop over de balustrade gehangen, die de keeper moest voorstellen. ,,Waarom zou je kiezen voor dit soort negatieve, energieslurpende acties'', verzuchtte de premier.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu