Sánchez had al na één training spijt van contract bij ManUnited

Aanvaller Alexis Sánchez van Internazionale heeft weinig prettige herinneringen overgehouden aan zijn periode bij Manchester United. De 31-jarige Chileen ondertekende in januari 2018, vol ambitie na 3,5 jaar bij Arsenal, waar hij goed was voor 80 goals, een lucratief contract op Old Trafford. Hij kon echter onder coach José Mourinho en daarna onder diens opvolger Ole Gunnar Solskjaer de hoge verwachtingen niet waarmaken.

Sánchez bleef steken op slechts vijf treffers in 45 duels. Inmiddels is hij bij Inter, dat hem vorig jaar eerst huurde en onlangs definitief overnam, weer helemaal opgeleefd.

"Ik dacht dat mijn overgang naar Manchester United goed voor mij zou zijn. Het zag er heel verleidelijk uit", liet de oud-spits van FC Barcelona weten. "Maar ik had me niet laten informeren wat er intern allemaal speelde bij de club. Dat merkte ik pas toen ik bij ManUnited begon met trainen. Vanaf dat moment werd me veel duidelijk. Na mijn eerste training kwam ik thuis en zei tegen mijn familie en zaakwaarnemer: kunnen we het contract niet verscheuren en kan ik niet terug naar Arsenal? Ze moesten erom lachen, maar voor mij voelde het vanaf de eerste dag niet goed aan in Manchester. Er was op dat moment geen saamhorigheid in het team. Maar ja, ik had getekend, ik was er nou eenmaal, maar dat gevoel is daarna bij mij niet meer weggegaan."

Nieuws

Meest gelezen

menu