SC Heerenveen stemt niet over door KNVB aangeboden scenario's: 'Het is niet aan ons te beslissen over het lot van een collega-club'

Cees Roozemond Foto: Henk Jan Dijks

De KNVB heeft alle clubs uit het betaalde voetbal vrijdagochtend een aantal scenario’s aangeboden waarover ze zich mogen uitspreken over wat er moet gebeuren met de competitie. SC Heerenveen heeft besloten zich te onthouden van stemming.

Clubs kunnen kiezen uit twee scenario's. Of het seizoen wordt nietig verklaard, wat betekent dat iedere club volgend seizoen weer op nul begint en Cambuur niet promoveert, of Cambuur en De Graafschap promoveren als nummers een en twee van de competitie. In dat geval degraderen RKC Waalwijk en ADO Den Haag.

'Dat is niet onze rol'

Algemeen directeur Cees Roozemond liet in een statement op de clubwebsite weten niet te willen beslissen over het lot van een collega-club. ,,De KNVB heeft kenbaar gemaakt het belangrijk te vinden om de mening van de clubs te horen om tot een democratisch besluit te komen. Het is echter niet aan ons te beslissen over het lot van een collega-club. Dat is niet onze rol. Wij hebben daarom niet gestemd. Wij vinden dat de bal bij de KNVB ligt wanneer het gaat over het afronden van het seizoen 2019/2020'', aldus Roozemond.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Coronavirus
menu