Sainz: na tien rondjes weer gewend aan Formule 1

Sainz: na tien rondjes weer gewend aan Formule 1 ANP

Tien rondjes, meer heeft de Spaanse coureur Carlos Sainz naar eigen zeggen niet nodig om weer gewend te zijn aan het rijden in een Formule 1-wagen. De laatste race was op 1 december vorig jaar en sindsdien hebben de coureurs alleen in februari enkele testdagen gehad in Barcelona.

"Ik zal wel een paar rondjes nodig hebben om het juiste gevoel terug te krijgen, maar niet veel. Ik denk dat ik na tien rondes weer op 100 procent zit", zei Sainz in een interview via Instagram. De Spanjaard ondertekende onlangs voor volgend jaar al een contract bij Ferrari. Hij rijdt dit jaar nog voor McLaren.

Het Formule 1-seizoen zou in maart in Australië beginnen, maar vlak voor de start van de eerste training werd de GP afgelast als gevolg van het coronavirus. Het is de bedoeling dat het seizoen op 5 juli in Oostenrijk dan eindelijk van start gaat. "Straks bij de eerste training gaan we naar buiten op harde banen. Het wordt dan: opwarmen, afkoelen, opwarmen, afkoelen. Zodra je dan een nieuwe set banden onder de auto zet en weer voluit gaat, voel je de G-krachten en je rempunten. En dan zit je er weer helemaal in."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu